Необходими продукти:
156 г пълнозърнести бисквити
Ѕ с.л. пудра захар
56 г краве масло без сол
50 г шоколадова кувертюра 55%
за крема:
100 мл подсладено кондензирано мляко
300 г крем сирене Philadelphia
11 г желатин
50 мл вода за разтваряне на желатина
2 с.л. пудра захар
270 г течна сметана 35%
400 г ягоди (пасирани или нарязани на парченца)
за украса:
300 г ягоди
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се счукват или смилат в блендер. Смесват се с пудрата захар.
Маслото и шоколада се разтапят на водна баня и се добавят към бисквитената смес. Разбъркват се добре до получаването на хомогенна смес.
2. Изсипва е на дъното и по стените на тава с диаметър 24 см.(най-добре с падащо дъно). Заравнява се с върха на пръстите или с лъжица, но без притискане. Формата се прибира в хладилник, за да стегне.
3. Желатинът се залива със студена вода и се оставя да набъбне. Втечнява се на водна баня (без да се оставя да заври) и се оставя настрана.
4. Крема сиренето Philadelphia се разбива с миксер, докато се получи гладък крем.
Към него се прибавят последователно сметаната и кондензираното мляко. Когато сместа се сгъсти, се прибавя и втечнения желатин. Накрая се добавят пасираните или нарязани ягоди, като се разбъркват с лъжица.
Получената смес се изсипва върху основата във формата и се прибира в хладилник за една нощ.
5. Когато сместа стегне, може да се прехвърли в съд за сервиране, а с останалите ягоди да се декорира непосредствено преди поднасяне.